Nieuwbouw project L1

Opdrachtgever: 
Stichting Omroep Limburg
Jaar: 
2004

Nieuwbouw voor Limburgse omroep L1
L1 is na de samenwerking tussen Omroep Limburg en TV8 (sinds juni 1999) fors gegroeid. Er werken ruim honderd mensen.
Het oude studio-complex aan de Bankastraat in Maastricht was veel te klein. Bovendien waren, door ruimtegebrek, verschillende afdelingen verspreid over twee vestigingen in Maastricht en Geleen.

Daaraan kwam met de nieuwbouw een einde. De redactionele vestiging in Venlo bleef intact.

Kijk op onderstaande video over de akoestische voorzieningen in het project.

Opdrachtgever voor de bouw was de Stichting Omroep Limburg. De stichting is de publieke zendmachtiginghouder, die het produceren van radio- en tv-programma┬┤s heeft uitbesteed aan Omroepbedrijven L1, en zij is eindverantwoordelijk voor de programmering.

De Stichting verhuurt het nieuwe complex aan L1. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van Satijn Architecten/Ingenieurs uit Maastricht. De bruto-vloer-oppervlakte is ongeveer 3500 vierkante meter. 3W Vastgoed uit Heerlen was projectontwikkelaar.

Met name de akoestische specificatie vroegen om het inhuren van een expert. Munro Associates, het bedrijf van de beroemde akoesticus Andy Munro, werd gevraagd om de akoestische voorzieningen te ontwerpen. Kijk naar onderstaande video met ondermeer een (kort) interview met Andy Munro.

Het project werd binnen budget en binnen de gestelde termijn gerealiseerd. Lucas Vroemen was vervolgens ook co├Ârdinator van de verhuizing van de omroep.