Digitalisering workflow Omroep West

Opdrachtgever: 
Omroep West
Jaar: 
2008

Digitaliseren van de workflow
Omroep West gaat de totale workflow digitaliseren. Hoofdelementen van de nieuwe manier van werken zijn crossmediale productie en meer samenwerking tussen de verschillende redacties (sport, nieuws en varia). Content moet op zoveel mogelijk platforms beschikbaar komen, waarbij het nieuws van Omroep West de consument zo snel mogelijk, en in de juiste vorm moet bereiken.
MediaManage adviseert inzake het functioneel ontwerp en het Programma van Eisen.

Doelstelling van dit project, is het realiseren van technische voorzieningen en het implementeren van de gewenste werkwijze. Hiermee wordt Omroep West in staat gesteld haar huidige kernactiviteiten zo efficiënt mogelijk uit te voeren, en daarnaast nieuwe kanalen voor het contact met kijkers en luisteraars te voorzien van content.

Ondermeer de ingestvoorziening, het Media Asset Management systeem, het Digitaal productiearchief, de montage omgeving voor Televisie, de Televisieregie en het redactiesysteem moeten worden vervangen.
Verder moeten de radio en TV faciliteiten zo veel mogelijk worden geïntegreerd en een platform voor de distributie van nieuwe media worden geïmplementeerd.