Profiel

MediaManage BV verricht consultancydiensten in de media en opereert daarbij veelal op het snijvlak van techniek en Inhoud. Het bedrijf is gespecialiseerd in multiplatformpublicatiemodellen, het kanaliseren van contentstromen via metadatamatrixen en de ontwikkeling van geautomatiseerde multimediaworkflows. Ook systeem architectuur bij digitaliseringstrajecten is een van de diensten die aangeboden worden.

Verder heeft het bedrijf ruime ervaring in projectmanagement, zie referentieprojecten, en het vertalen van mediaworkflows naar technisch ondersteunende oplossingen.

Het bedrijf helpt bij het totstandkomen van een multimediale strategie en New Business Development door bijvoorbeeld het uitbreiden van het portfolio van mediabedrijven met nieuwe publicatiemogelijkheden en businessmodellen.

Lucas Vroemen, oprichter van het bedrijf, heeft jarenlange ervaring in de media en werkt voor verschillende mediabedrijven waaronder L1 Radio-TV in Maastricht en Omroep Brabant in Eindhoven. Vanwege het innovatieve karakter en de succesvolle bedrijfsvoering is L1 in 2006 gekozen tot Mediabedrijf van het jaar 2005/2006. Lucas Vroemen is verantwoordelijk voor het innovatiebeleid en de toekomstige ontwikkelingen op mediagebied bij L1.
Zo initieerde hij verschillende innovatieve projecten samen met partners als Vodafone, Fraunhofer, en de Hoge School Zuyd in Heerlen zoals:
• Software ontwikkelingen voor de PDA voor verslaggevers
• XML integration modules voor het automatisering van metadataworkflows
• Live high-quality audio streams op smartphones via HSDPA mobiele netwerken

Het PDA project leverde hem een nominatie op voor een van de meest innovatieve ontwikkeling in 2007. (Vosko Award)

Lucas Vroemen is sinds 1988 werkzaam in de mediawereld maar komt oorspronkelijk uit de entertainment industrie. (recording en producing) Hij publiceert regelmatig artikelen in de Nederlandse vakbladen zoals AV&Entertainment en Masterfiles over media-ontwikkelingen en blogt op verschillende sites zoals: www.Rethinkingmedia.nl, www.zoomz.nl, www.denieuwereporter.nl en zijn eigen blogsite: www.lucasvroemen.nl.