Over Karin Hillebrand

Karin HillebrandKarin HillebrandKarin Hillebrand presenteert en (mede-) organiseert symposia, seminars, congressen en brainstormsessies. Tot in 2011 was ze journalist en presentator bij de regionale radio- en televisiezender L1. De in Limburg bekende naam, stem en gezicht voor de leiding van uw evenement trekt en houdt de aandacht van het publiek dat u wil bereiken.

Karin Hillebrand is journalist met ruim 20 jaar ervaring als presentator, documentairemaker en redacteur bij L1 radio en televisie. Verder heeft ze ruime ervaring als dagvoorzitter, discussieleider en moderator.

Organiseren en vormgeven

Ze wil graag met u meedenken bij de organisatie van een evenement: het neerzetten van een originele vorm, vinden van geschikte en aantrekkelijke sprekers, gebruik maken van van (sociale) media, uitwerken van het inhoudelijke en technische draaiboek … bij dit organisatorisch talent is het allemaal in goede handen.

Door haar ervaring als dagvoorzitter en interviewer weet ze elke bijeenkomst prikkelend, boeiend en levendig te maken. Interactie met het publiek maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van de presentatie, omdat praten MET vaak meer oplevert dan louter praten OVER.

Specialisaties

In haar werk als journalist bouwde Karin Hillebrand ruim 20 jaar aan haar kennis en netwerk in de sectoren (geestelijke) gezondheidszorg, welzijn, woningbouw, jeugd en onderwijs. Die kennis en ervaring maakt dat inlezen en inleven in het onderwerp van uw evenement snel en efficiënt verloopt. Bovendien voelt ze haarfijn aan hoe bepaalde doelgroepen het beste aangesproken kunnen worden en welke (sociale) media helpen bij het bereiken van uw doel.

Contact

Karin Hillebrand is bereikbaar op 0031-655306304 of per mail: karin.hillebrand@mediamanage.nl

Recent

Cultuurbrouwerij
-mei 2011: presentatie Cultuurbrouwerij Heerlen over i_beta-festival

EuMedianet
-mei 2011: leiding openbare brainstormsessie voor nieuwe schermen-netwerk

Ketenzorg Sittard-Geleen
-november 2010: symposium over mantelzorg bij dementie

InCompanyMedia
-juni 2010: Seminar “ Ouderen en (Sociale) Media” in Kasteel Vaeshartelt Maastricht. Organisatie, draaiboek, presentatie (introducties, interviews en discussieleiding), inzet beeld en Sociale Media tijdens en na seminar met ruim 90 deelnemers. http://bit.ly/9eTw6A

Health Foundation Limburg
-juni 2010: symposium “Psychose zo gek nog niet” in Center Céramique Maastricht. Inhoudelijke voorbereiding, draaiboek, presentatie (introducties, interviews en discussieleiding) van informatieavond voor 200 genodigden.

Journalistieke ervaring

L1 RTV (publiek/private regionale zender Limburg)
-November 2007 – mei 2011: interim-coördinatie, redacteur en presentator Varia radioprogramma
* losse presentatie, vlotte maar serieuze behandeling van maatschappelijke onderwerpen (politiek, financiën, gezondheidszorg, onderwijs, cultuur, gezin, jongeren)

-augustus 2010 - mei 2011: samensteller Mijn Heilust
* camjo / samenstelling multimediaal project Mijn Heilust over bevolkingskrimp in de wijk Heilust in Kerkrade. Zie www.mijnheilust.nl

-juni 1999-mei 2011: TV documentairemaker
* tv-documentaires in de serie Moza over welzijn, onderwijs, zorg, maatschappelijke actuele kwesties, de menselijke maat in de economie. (1999-2002)
* Documentaire-serie Marloes over 12-jarige meisje dat voor haar leven vecht na de diagnose leukemie. (2002/2003)
* Tv-film Mist waarin met camera 5 jaar lang het dementeringsproces van jonge Alzheimerpatiënt wordt gevolgd (2004-2010). Het resultaat: http://bit.ly/cfG8Co
-januari 2003 – november 2007
* presentator/(eind)redacteur Radionieuws (voorbereiding en samenstelling van de radio nieuwsuitzendingen, eindredactie en (live) interviews / presentatie)

-april 1994 – juni 1997
* presentator/redacteur natuur&milieuprogramma

-januari 1993 – juli 1994
-samensteller en presentator jongerenprogramma’s